Tuesday, June 29, 2010

INFO PRODUK DI FAIZIDA

LUMINARC...
Pembuat kaca nombor 1 dunia, Arc International sentiasa memukau dunia dgn penghasilan pinggan mangkuk dan set minuman yang berkualiti tinggi sejak tahun 1825. Diperbuat daripada bahan2 yg berkualiti-pasir tulen dari lautan dalam dan penghasilan seni menjadikan Luminarc satu simbol produk berkualiti dan berinovasi.

Dipanaskan pada suhu tinggi sekitar 1400-1500 darjah Celcius dan diteguhkan utk lebih tahan lasak dan tahan lama, maka kaca tahan lasak dan kaca opal bg pinggan mangkuk Luminarc menjadikan ia kekal lebih lama. Selain drpd rekaan yang diinspirasikan dari France serta tidak mudah calar, Luminarc juga mempunyai beberapa ketahan yang lain di antaranya :

a) Tidak mudah pecah atau terserpih
b) Boleh digunakan di dalam mesin pencuci pinggan
c) Tidak mudah calar
d) Boleh digunakan di dalam ketuhar mikro
e) Tahan pada suhu


VITROLINE & AMBERLINE

Vitroline & Amberline merupakan alat membakar serba boleh dan fleksibel yg dikeluarkan oleh Arc International. Ianya diperbuat daripada bahan seramik vitro yg pada mulanya direka untuk sayap dan muncung kapal angkasa. Bahan ini membolehkan alat membakar tahan pada suhu yang tinggi mencecah 450 darjah Celcius dan ketahanan suhu dari panas ke sejuk. Alat membakar Vitroline & Amberline boleh didapati di dalam pelbagai corak, bentuk dan saiz serta sesuai digunakan di atas pemanas elektrik, ketuhar mikro, oven dan dapur gas. ( 10 years warranty )

No comments:

Post a Comment